• Trolleri 4
  • Trolleri 5
  • Trolleri 2
  • Trolleri
  • Trolleri 3

Vem är Magic Touch?

 

VIKTIG INFORMATION

(Den här sidan redigerades 2024-04-23;
Det har kommit till min kännedom att en person som tidigare haft anknytning till Magic Touch (som slutade över 10 år sedan) har dömts för olika sexualbrott mot minderåriga. Den här personen har ingen som helst koppling till Magic Touch och jag tar stort avstånd från personen och de brott som denne begått.)

 


Ja, det är frågan. Vem är jag? Christoffer heter jag, bor i Umeå, och har sysslat med trolleri länge (sysslat med det i 22 år, jobbat med det i 14 år). Jag har synts i både TV-rutan (SVT's program "Första gången"), otaliga tidningsartiklar och på scener över hela Sverige. Jag tänker dock såhär, vi kanske ska börja från början?

Året är 2000, och jag får som 10-åring min första trollerilåda av mina föräldrar. Det är en Joe Labero-trollerilåda med lite varierande svårighetsgrad på tricken. Mamma, pappa och lillebror får alla lida när jag övar, övar, övar och övar. Till slut så når jag en nivå där jag kan lura mina föräldrar... Det är något speciellt med den känslan, att kunna lura mamma och pappa.

Under mina tonår utvecklar jag mina kunskaper mer och mer, till mina klasskompisars förtret. Jag har nästan alltid en kortlek med mig, och i detta skede av mitt liv är det nästan bara korttrolleri jag sysslar med. Till slut, som 16åring, bestämmer jag mig att prova göra en föreställning som inte har med kort att göra. Jag får hålla i showen för barn på en förskola, och det gick väl som det gick för att vara första gången och självlärd. Barnen tyckte om det, och jag fick betalt i lite fika!

Vi spolar fram två år och jag träffar min kompis Mårten Nilsson. Han är en musiker av rang trots sin då väldigt unga ålder och han verkade nyfiken på trolleri. Vi börjar spåna lite och jag får se hans skicklighetsnivå gå upp i mängder. Vi träffas nästan hela tiden och övar, och till slut väljer vi att försöka sätta ihop vår första show tillsammans. Vi har skrivit ihop ungefär en timmes föreställning, och bokat en kvarterslokal. Där har vi bjudit in folk och showen gick långt över förväntan. Jag får också bokningar från mindre föreningar och företag, och det var nervöst men roligt! 2010 bestämmer vi oss för att köra tillsammans, under namnet Magic Touch.

Efter detta så börjar bokningarna ramla in och vi har föreställningar hit och dit, och vi åker tillsammans på olika träffar och lär oss mer. Det känns superkul att få göra denna resa, och vi landar till och med en föreställning på ett fullsatt Berns Salonger i Stockholm. Det var extremt nervöst, men efter stående ovationer och jubel så kändes det som vi var i rätt element. Vi har hunnit uppträda över hela Sverige! På marknader (främst Åsele Marknad), på företagsevent, barnkalas och fester!

Många många många uppträdanden senare så behöver Mårten flytta, då han känner att detta skede i hans liv är förbi och börjar studera i Stockholm. Det är såklart en tråkig period då den eran är över, men jag önskade honom all lycka i sina studier. I detta skede blev jag ensam, och körde på!

Magic Touch satte också upp de två största föreställningarna vi haft till dags datum, där alla intäkter gick till Barncancerfonden. Dessa shower var "Vad hände?" och "Sinnescirkus". Dessa var sjukt roliga, och vi spelade flera föreställningar av dessa för många många många människar. Vi spenderade många år tillsammans, reste runt i Sverige och besökte bland annat Magic Weekend (som var nordens största trolleri-happening) i Lund nästan varje år. 

Jag har sedan dess hunnit stå på hundratals scener, uppträtt för 10 000-tals människor och utvecklat min egen kunskap väldigt mycket. Jag har figurerat ett antal gånger i tidningar, på TV och gästspelat på olika Youtube-kanaler. I dagsläget är också planeringen igång för nästa stora föreställning där samtliga intäkter går direkt till Barncancerfonden, och den planeras att spelas mot hösten/vintern 2023.

Tyvärr kom Corona-pandemin och satte stopp för många föreställningar och jag pausade mina uppträdanden. Under denna period började jag också studera till läkare på Umeå Universitet och detta tar upp mycket av min tid på dagtid (innan jag började på läkarprogrammet så hann jag gå i princip halva psykologprogrammet). Skulle du vara intresserad av hur det är att läsa till läkare, som har jag en blogg jag skriver på som går att hitta här eller under "länkar". Det är ofta väldigt utmanande att bolla alla dessa saker samtidigt som jag sysslar med trolleri - men det är så sjukt roligt att jag aldrig kommer sluta! Nu när pandemin har börjar släppas på litegranna, så har jag börjat uppträda igen - och jag har bara en sak att säga. Gud vad jag har saknat att göra det.... Så nu kör vi!


Kortfattat

Christoffer heter jag, bor i Umeå och har sysslat med trolleri sedan år 2000, och jobbat med det sen 2008. Jag har varit med i diverse olika tidningar, på TV och olika Youtubekanaler. Jag har stått på otaliga scener (allt från Berns Salonger, till en gräsmatta i Stockholms skärgård, till Åsele Marknad till otaliga vardagsrumsgolv hemma hos folk) och älskar att underhålla folk. Jag har uppträtt i hela Sverige, och älskar mitt jobb. När jag inte sysslar med trolleri så studerar jag till läkare på Umeå Universitet.